Aller au contenu principal
Our testimonials

Hendrik Dierendonck - Slager - ondernemer

“HET IS GOED DAT ER BEDRIJVEN ZIJN DIE ONZE KIJK OP DE SECTOR IN VRAAG DURVEN TE STELLEN EN VERDER KIJKEN DAN ONZE NEUS LANG IS.”
 

“Voor mij was het een aangename eerste kennismaking met de Belgian Pork Academy, het was de eerste keer dat ik er te gast was. Het is goed dat er bedrijven zijn die onze kijk op de sector in vraag durven te stellen en verder kijken dan onze
neus lang is.

Ik heb Jos Claeys de afgelopen tijd leren kennen als een innovatief ondernemer die ook eens een ander licht op de zaken werpt. De Belgian Pork Academy leerde me onder meer hoe complex het is om als sector de juiste keuzes te maken. Enerzijds moeten we gaan voor het lokale, met nicheverhalen als het mijne. Maar aan de andere kant hebben we ook grote productiebedrijven nodig die de wereld van voedsel kunnen voorzien. Ik heb lange tijd gedacht dat die twee niet verzoenbaar waren, maar eigenlijk hebben we elkaar nodig. We vinden elkaar in onze liefde voor het vlees dat in de toekomst sowieso duurder wordt, daar valt niet aan te ontkomen. Dus hebben we allemaal de taak om een positieve boodschap uit te dragen: over de juiste manier waarop wij dieren kweken, over onze zorgzame kijk op de planeet. Alleen zo kunnen we tot een nieuw economisch model komen dat de toekomst van onze mooie sector veilig stelt met respect voor de toekomstige generaties.”